Σάββατο 12 Μαΐου 2018

Αλμυρή τούρτα με κρέπες σπανάκι ζαμπόν και τυρί


Υλικά για τις κρέπες
250 γραμ. αλεύρι
3 αυγά
500 γραμ. γάλα
Για την γέμιση
1 κουταλιά σούπας βούτυρο
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι ξερό
200 γραμ. ζαμπόν
400 γραμ. σπανάκι φύλα
Για την κρέμα (μπεσαμέλ)
25 γραμ. βούτυρο
25 γραμ. αλεύρι
300 γραμ. γάλα
2 φλιτζάνια τριμμένη γραβιέρα
2 κουταλιές σούπας κέτσαπ


Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τα αυγά και το γάλα και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να γίνει ένας χυλός.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε με μια κουτάλα σερβιρίσματος σούπας μια δόση από τον χυλό να απλωθεί σε όλο τον πάτο. 


Όταν ψηθεί και αρχίσει να κάνει φουσκάλες γυρνάμε την κρέπα να ψηθεί και από την άλλη μεριά. Αφήνουμε τις κρέπες σε ένα πιάτο.


Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και ρίχνουμε το κρεμμύδι και το ζαμπόν. Ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και ρίχνουμε το σπανάκι. Ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί.



Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο για την κρέμα και το αλεύρι. Ανακατεύουμε λίγο και ρίχνουμε το γάλα. Ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράσει και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Αφήνουμε μέχρι να πήξει η κρέμα και κατεβάζουμε από την φωτιά.


Σε ένα ταψί βάζουμε μια κρέπα και από πάνω δύο κουταλιές σούπας ζαμπόν σπανάκι. Πασπαλίζουμε με μια κουταλιά τυρί τριμμένο και 1 κουταλιά κρέμα (μπεσαμέλ). 


Σκεπάζουμε με μια δεύτερη κρέπα και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν οι κρέπες και τα υλικά. 


Τέλος αλείφουμε στην τελευταία την κέτσαπ και πασπαλίζουμε τριμμένη γραβιέρα και 2 κουταλιές κρέμα. 



Ψήνουμε στον φούρνο για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς. Βγάζουμε και κόβουμε σε τρίγωνα για σερβίρισμα.


Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: