Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

Σαλάτα καλοκαιριού του Volta Koyzina


Η νέα τάση για το καλοκαίρι του 2018 είναι οι σαλάτες να μην είναι ανακατεμένες και να σερβίρονται με κάποιο σχέδιο στην πιατέλα.
Έτσι μπορεί ο καθένας να πάρει και να αναμείξει όποια από τα υλικά του αρέσουν περισσότερο.
Εμείς σας δίνουμε μια πρόταση για το τραπέζι σας ή τον μπουφέ σας.


Υλικά
2 φλιτζάνια Καλαμπόκι (νωπό, ή κονσέρβας)
2 φλιτζάνια μαύρες ελιές (χωρίς κουκούτσι κατά προτήμηση)
2 φλιτζάνια ντομάτα (σε κύβους ή τσέρι)
2 φλιτζάνια Αγγούρι (σε κύβους)
2 φλιτζάνια φέτα (σε κύβους)
2 φλιτζάνια Αβοκάντο (ξεφλουδισμένο σε κύβους)

Για πασπάλισμα
Ρίγανη, Αλάτι και σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

Σος για την σαλάτα
¼ φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
½ φλιτζάνι γιαούρτι
1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
2 κουταλιές σούπας Μέλι


Εκτέλεση

Τοποθετήστε τα υλικά σαλάτας σε σειρές σε μια μεγάλη πιατέλα σερβιρίσματος.
Πασπαλίστε αλάτι, ρίγανη και το σχοινόπρασο
Προσθέστε όλα τα υλικά για την σος σε ένα βάζο με ένα καπάκι και ανακινήστε έντονα μέχρι να αναμειχθεί καλά.
Σερβίρετε με την σος στο βάζο ή σε μπουκάλι για να προσθέτει ο καθένας μόνος του.



Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: