Υλικά
Εκτέλεση
1 κουταλιά σούπας βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο ή τριμμένο
1 κουταλιά σούπας αλεύρι
1 φλιτζάνι γάλα
Αλάτι, πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο
½ φλιτζάνι παρμεζάνα
1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε ψιλές ροδέλες.
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει. Ρίχνουμε το
σκόρδο να μαλακώσει και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε και μόλις πάρει το
βούτυρο ρίχνουμε το γάλα πάντα ανακατεύοντας.
Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι
και το μοσχοκάρυδο και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει
κρέμα.
Βάζουμε τις ροδέλες πατάτας σε ένα πυρέξ και τις στρώνουμε
σε σειρά.
Ρίχνουμε την κρέμα να πάει παντού και πασπαλίζουμε με την
παρμεζάνα.
Βγάζουμε από τον φούρνο και πασπαλίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου