Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Κατσικίσιο ή αρνίσιο μπούτι στον φούρνο με πατάτες

Υλικά
1 κατσικίσιο ή αρνίσιο μπούτι 2 κιλά
3 -4 σκελίδες σκόρδο κομμένες στην μέση
4 – 5 κλαδάκια δενδρολίβανο
ελαιόλαδο
1 κουταλάκι γλυκού σκόνη τζίντζερ
Αλάτι και πιπέρι
250 γραμ. λευκό κρασί
1 κιλό πατάτες κομμένες σε κύβους
1 φλιτζάνι νερό
1 κουταλιά σούπας μέλι
1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
50 γραμ. μουστάρδα
1 πρέζα μπούκοβο


Εκτέλεση
Πλένουμε το μπούτι και το βάζουμε σε ένα ταψί. Κάνουμε με το μαχαίρι τρύπες σε αρκετά σημεία και βάζουμε τα σκόρδα μας. 




στις ίδιες τρύπες καρφώνουμε τα κλαδάκια δενδρολίβανο. 


Σε ένα μπολ βάζουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο, το τζίντζερ και από μία πρέζα αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και περνάμε το μπούτι τρίβοντας το καλά. 


Ρίχνουμε στο ταψί το κρασί και το σκεπάζουμε με λαδόκολλα 


και μετά με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για 1 ½ ώρα στους 180 βαθμούς.
Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις κόβουμε σε κύβους μαζί με την φλούδα τους.
Βάζουμε 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και τις ανακατεύουμε καλά. 


Τις βάζουμε σε ένα τηγάνι και τις σοτάρουμε για 4 λεπτά ανακατεύοντας. Μετά προσθέτουμε 1 φλιτζάνι νερό, 1 κουταλιά σούπας μέλι και 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα ανακατεύουμε. 


Βγάζουμε το μπούτι από τον φούρνο και ρίχνουμε μέσα στο ταψί τις πατάτες. Σκεπάζουμε πάλι με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και βάζουμε πάλι στον φούρνο για άλλη 1 ½ ώρα.


Βγάζουμε πάλι από τον φούρνο και αλείφουμε με την μουστάρδα, το μπούκοβο και το μέλι τις πατάτες και το μπούτι. 


Βάζουμε τώρα στο γκριλ του φούρνου μας για 10 – 15 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.



Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: