Κυριακή 8 Απριλίου 2018

Σάλτσα μπάρμπεκιου (MONKEY GLAND SAUCE)

Η ιστορία της σάλτσας χάνετε στα χρόνια. Λέγετε ότι την ονομασία την έδωσαν οι Γάλλοι σεφ στο Carlton Hotel τη δεκαετία του 1950 που ήταν απογοητευμένοι από την έλλειψη εκτίμησης της πελατείας τους για την ωραία κουζίνα του ξενοδοχείου. Έτσι για να έχουν πελατεία την ονόμασαν «monkey gland sauce» (σάλτσα αδένων μαϊμού), καθώς οι ιατροί επιστήμονες που έκανα τα συνέδρια τους στο ξενοδοχείο εξέφραζαν την εικασία ότι οι αδένες πιθήκων μπορεί να κρατήσουν τους ανθρώπους πάντα νέους. Όποια και αν είναι η ιστορία, το γεγονός παραμένει ότι η σάλτσα δεν καμιά σχέση με πίθηκους για να την κάνουν.

Υλικά
1 ολόκληρο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι γλυκού σκόρδο ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι νερό
400 γραμ. ντομάτες ξεφλουδισμένες
1 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
½ φλιτζάνι βαλσάμικο
¾ φλιτζανιού χυμό και ξύσμα από λεμόνι
⅓ φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλάκι γλυκού Σάλτσα Tabasco
2 κουταλιές σούπας λευκό κρασί
2 κουταλιές λάδι


Εκτέλεση
Αδειάστε τις τομάτες σε ένα μπλέντερ και χτυπάτε με σύντομα χτυπήματα μέχρι να γίνουν μικρά κομμάτια.

Σε μια κατσαρόλα με μέτρια φωτιά με λίγο λάδι, τσιγαρίστε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατέψτε καλά για να τα συνδυαστούν και να αφήστε να βράσουν.
Μειώστε τη θερμοκρασία σε χαμηλή και σιγοβράστε για 30-40 λεπτά.
Βάλτε την σάλτσα σε γυαλίτσες και χρησιμοποιήστε στο ψήσιμο στα καρβουνά σε μπριζόλες ή μπιφτέκια.

Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: