Δευτέρα 9 Απριλίου 2018

Η πίτα του μπάρμπα Μάρκου (Πίτα της επομένης του Πάσχα)


Ο μπάρμπα Μάρκος την επομένη του Πάσχα έκανε μια πίτα για τους καλεσμένους του.

Υλικά
Ψωμί που έχει μείνει περίπου 20 φέτες
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουταλάκι γλυκού ρίγανη
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
2 φλιτζάνια τριμμένη φέτα
1 κουταλιά γλυκού πιπέρι
1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα
4 φλιτζάνια ψιλοκομμένο αρνί που μας έχει μείνει
12 φέτες τυρί για τοστ
1 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη


Εκτέλεση
Παίρνουμε το ψωμί που μας έχει μείνει από την προηγούμενη κομμένο, σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι, το σκόρδο και την ρίγανη και ανακατεύουμε καλά. Αλείφουμε τις φέτες ψωμί και τις βάζουμε σε ένα ταψί, τις ψήνουμε λίγο μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.


Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος, την φέτα, το πιπέρι και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε την λιαστή ντομάτα, και τα κομματάκια αρνί και πάλι ανακατεύουμε.


Σε ένα πυρέξ βάζουμε το 1/3 από το μείγμα αρνιού, από πάνω απλώνουμε 6 φέτες τυρί για τοστ, μια στρώση ψωμάκια ψημένα, 


την δεύτερη στρώση από το μείγμα αρνιού, πάλι τυρί για τοστ, πάλι ψωμάκια και την τελευταία στρώση μείγμα αρνιού. 


Τέλος πασπαλίζουμε με την τριμμένη γραβιέρα.
Ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.


Σερβίρουμε με σαλάτα.

Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: