Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

Γεμιστές πατατοκροκέτες με τυρί και ζαμπόν

Υλικά
400 γραμ. πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο ζαμπόν
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
1 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα ψιλοτριμμένη
1 κουταλιά σούπας γάλα
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι και 1 πιπέρι
6 μπαστουνάκια σε μέγεθος δακτύλου γραβιέρα
1 φλιτζάνι αλεύρι
2 αυγά χτυπημένα
1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζουμε 1 κουταλιά σούπας αλάτι και τις πατάτες να βράσουν για 20 λεπτά. βγάζουμε από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Με το εξάρτημα για τον πουρέ πατάμε τις πατάτες να γίνουν κρέμα (πουρές). 



Προσθέτουμε το ζαμπόν, τα κρεμμυδάκια, το τριμμένο τυρί, το γάλα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.


Παίρνουμε τα μπαστουνάκια γραβιέρα και με το μείγμα πατάτας τυλίγουμε γύρο τους να κάνουμε τις κροκέτες.



Σε τρία μπολάκια βάζουμε το αλεύρι, σε άλλο τα αυγά και στο τρίτο την φρυγανιά τριμμένη. Περνάμε τις κροκέτες από το αλεύρι, μετά από το αυγό και τέλος από την φρυγανιά. 


Τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις μεριές.



Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: