Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Τούρτα μούς σοκολάτα



Υλικά
150 γραμ. μπισκότα νταϊτζέστιβ (Digestive)
85 γραμ. σοκολάτα σε κομμάτια
6 κουταλιές σούπας λιωμένο βούτυρο
2 ½ φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
1 φλιτζανάκι εσπρέσο
1 ½ φλιτζάνι λιωμένη σοκολάτα
2 ½ φλιτζάνια σπασμένη σοκολάτα
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος


Εκτέλεση
Βάζουμε τα μπισκότα, τα 85 γραμ. σοκολάτα και το βούτυρο στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να λιώσουν και να γίνουν μια πάστα.


Ρίχνουμε τα λιωμένα μπισκότα με την σοκολάτα σε ένα στρογγυλό ταψί με αποσπώμενο τσέρκι που έχουμε βάλει λαδόκολλα στον πάτο και στα πλαϊνά. Στρώνουμε και πατάμε με ένα κουτάλι να καλύψει όλο τον πάτο. Βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος και τον εσπρέσο και χτυπάμε μέχρι να πήξει και να γίνει σαντιγί.


Σε ένα μπολ λιώνουμε το 1 ½ φλιτζάνι σοκολάτα. Βάζουμε μέσα λίγη λίγη την σαντιγί και με μια σπάτουλα γυρνάμε να ενωθούν και να γίνει μούς.


Βάζουμε στο ψυγείο πάλι για 3 ώρες να παγώσει καλά.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα 2  ½ φλιτζάνια σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος ζεστή. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να είναι παχύρευστη.
Βγάζουμε το ταψί από το ψυγείο το ξεφορμάρουμε και το βάζουμε σε μια σκάρα.


Περιχύουμε με την λιωμένη σοκολάτα και βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Κόβουμε σε τρίγωνα και σερβίρουμε.

Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: