Κυριακή 15 Απριλίου 2018

Ανάποδη πίτσα του Volta Koyzina


Υλικά
6 μέτριες πατάτες
10 φέτες μπέικον
1 κουταλιά σούπας βούτυρο
1 φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα
7 κομμάτια χοντροκομμένες φέτες γραβιέρα
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
4 αυγά
Αλάτι και πιπέρι
1 φύλλο χωριάτικης ζύμης κομμένο στρογγυλό
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
2 φλιτζάνια γραβιέρα σε χοντρά κομμάτια


Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 20 λεπτά τις στραγγίζουμε και τις κόβουμε σε φέτες.
Κόβουμε το φύλλο ζύμης μετρώντας το στο ταψί μας να είναι όσο το χείλος του.
Σε ένα ταψάκι που το έχουμε βουτυρώσει στρώνουμε το μπέικον στον πάτο. 


Μοιράζουμε από πάνω το 1 φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα. Στρώνουμε φέτες πατάτας και απλώνουμε τις φέτες γραβιέρα.


Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος, τα αυγά αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα 


και χύνουμε το μείγμα στο ταψί μας.


Σκεπάζουμε με την ζύμη πατώντας με το χέρι μας στις πλευρές να γυρίσει προς τα κάτω. 


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. βγάζουμε από τον φούρνο και γυρίζουμε το ταψί μας σε μια πιατέλα. 


Το μπέικον θα έρθει στην επάνω πλευρά.


Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με τα κομμάτια γραβιέρα και βάζουμε στην φωτιά. 


Ανακατεύουμε να λιώσει η γραβιέρα. Χύνουμε την λιωμένη γραβιέρα στην επιφάνια πάνω από το μπέικον να σκεπάσει την πίτσα μας. κόβουμε σε τρίγωνα και σερβίρουμε.


Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: