Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

Κροκέτες με κιμά κοτόπουλου, τυρί και μπέικον

Υλικά για 6 τεμάχια
6 μπαστουνάκια τυρί γραβιέρα
12 φέτες μπέικον
1 κιλό κιμά κοτόπουλο
2 αυγά
1 φλιτζάνι αλεύρι
2 φλιτζάνια φρυγανιά τριμμένη (προτιμάτε παξιμάδι τριμμένο)
¼ κουταλιά γλυκού σκόνη κρεμμύδι
½ κουταλιά γλυκού σκόνη σκόρδο
½ κουταλιά γλυκού σκόνη τζίντζερ
½ κουταλιά γλυκού σκόνη ρίγανη
1/6 κουταλιά γλυκού κόκκινο καυτερό πιπέρι
½ κουταλιά γλυκού πάπρικα
Λάδι για τηγάνισμα
Κέτσαπ προαιρετικά

Εκτέλεση
Τυλίγουμε κάθε μπαστουνάκι τυρί σε δύο φέτες μπέικον και αφήνουμε στην άκρη.



Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε και χτυπάμε τα αυγά. Σε ένα πιάτο βάζουμε το αλεύρι και σε ένα άλλο ανακατεύουμε την φρυγανιά με το κρεμμύδι σε σκόνη, το σκόρδο σε σκόνη, το τζίντζερ, την ρίγανη, το κόκκινο πιπέρι και την πάπρικα. Ανακατεύουμε καλά.


Παίρνουμε κάθε μπαστουνάκι τυρί με μπέικον και το καλύπτουμε με κιμά κοτόπουλου. 


Περνάμε την κροκέτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και τέλος από την τριμμένη φρυγανιά. 


Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για 5 λεπτά γυρνώντας ενδιάμεσα μέχρι να πάρει χρώμα. 



Σερβίρουμε αν θέλουμε με ένα μπολάκι κέτσαπ.



Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: