Δευτέρα 9 Απριλίου 2018

Πίτα σοκολάτας

Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
3 κουταλιές σούπας βούτυρο λιωμένο για άλειμμα
3 κουταλιές σούπας κακάο σκόνη
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη κρυσταλλική
1 σοκολάτα λιωμένη σε μπεν μαρί ή στο μικροκυμάτων
150 γραμ. βούτυρο λιωμένο
6 αυγά
3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
3 κουταλιές σούπας αλεύρι
1 κουταλάκι γλυκού βανίλια
1 αυγό χτυπημένο για άλειμμα


Εκτέλεση
Σε μια λαδόκολλα ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας και το αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κακάο με την ζάχαρη και με ένα σουρωτήρι πασπαλίζουμε το μείγμα πάνω στο φύλλο σφολιάτας. 


Τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό και το κόβουμε σε φέτες πάχους 1 πόντου περίπου.



Σε ένα βουτυρωμένο ταψί απλώνουμε τα κομματάκια ζύμης αραιά και τα πατάμε με το χέρι μας να ενωθούν και να γίνουν μια ενιαία ζύμη.



Σε ένα μπολ βάζουμε την λιωμένη σοκολάτα και ρίχνουμε τα 150 γραμ. βούτυρο. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα 6 αυγά, την ζάχαρη, το αλεύρι και την βανίλια. Ρίχνουμε την σοκολάτα μέσα και ανακατεύουμε.


Αλείφουμε την ζύμη μας στο ταψί με το χτυπημένο αυγό και ρίχνουμε μέσα το μείγμα σοκολάτας.



Σε μια λαδόκολλα βάζουμε κυκλικά τα υπόλοιπα κομμάτια από την ζύμη και με μια δεύτερη λαδόκολλα από πάνω τα πατάμε με τον πλάστη να γίνει ένα φύλλο ζύμης. 


Με την βοήθεια της λαδόκολλας μεταφέρουμε την ζύμη πάνω στο ταψί και πατάμε να ενωθεί με την άλλη ζύμη. 



Αλείφουμε με αυγό την επιφάνεια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
Βγάζουμε από τον φούρνο και όταν κρυώσει λίγο ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια και σερβίρουμε.


Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: