Υλικά
1 κιλό πατάτες
15 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 πιπεριές πράσινες ψιλοκομμένες
700 ml κρέμα
γάλακτος
Αλάτι και πιπέρι
2 ½ φλιτζάνια τυρί τριμμένο τσένταρ
1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε για τηγάνι. Τις τηγανίζουμε
σε καυτό λάδι στην αρχή σκεπασμένες με καπάκι και μετά χωρίς να γίνουν
τραγανές.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το μπέικον να
τσιγαριστεί καλά.
Προσθέτουμε το σκόρδο και τις πιπεριές και ανακατεύουμε να
μαραθούν.
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε σε μέτρια
φωτιά μέχρι να βράζει και να αρχίσει να πήζει.
Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε μέχρι να
λιώσει και να γίνει κρέμα.
Προσθέτουμε το μπέικον ανακατεύουμε και ρίχνουμε την
σάλτσα πάνω στις πατάτες που έχουμε τηγανίσει.
Πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο
κρεμμυδάκια και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου