Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

Κουνουπίδι ογκρατέν

Υλικά
1 κουνουπίδι μικρό κομμένο σε μπουκέτα
20 γραμ. βούτυρο
25 γραμ. αλεύρι
400 γραμ. γάλα
Από μια πρέζα Αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο
50 γραμ. τσένταρ τριμμένο
100 γραμ τριμμένη μοτσαρέλα
10 φετάκια προσούτο

Εκτέλεση
Κόβουμε το κουνουπίδι σε μπουκετάκια. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κουνουπίδι με αλατισμένο νερό και το βράζουμε για 10 λεπτά. το στραγγίζουμε και μεταφέρουμε τα μπουκετάκια σε ένα πυρέξ.


Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώνει και ρίχνουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε να απορροφήσει το αλεύρι το βούτυρο. 


Προσθέτουμε το γάλα, αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το τσένταρ και την μοτσαρέλα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να γίνει μια κρέμα.


Περιχύνουμε την κρέμα τυριών πάνω από τα μπουκέτα κουνουπιδιού. 


Κάνουμε τα φετάκια προσούτο ρολάκια και τα καρφώνουμε ανάμεσα στα μπουκετάκια κουνουπιδιού.


Ψήνουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς για 12 λεπτά και σερβίρουμε.

Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: