Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

Νηστίσιμο Σουφλέ λαχανικών με πουρέ πατάτας

Υλικά
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια ψιλοκομμένη ντομάτα
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένες πιπεριές χρωματιστές
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 πράσο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι μανιτάρια ψιλοκομμένα
1 κουταλιά σούπας ταχίνι
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
Αλάτι και πιπέρι
2 κιλά πατάτες κομμένες σε κύβους.

Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το πράσο και τις πιπεριές και τις σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν για 4-5 λεπτά. προσθέτουμε το ταχίνι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τις ντομάτες, τα μανιτάρια και τον πελτέ. Ανακατεύουμε ελαφρά για 3 λεπτά.
Βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν, τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε σε ένα μπολ και αλατοπιπερώνουμε. Πατάμε τις πατάτες με το εξάρτημα του πουρέ να λιώσουν καλά.



Σε ένα πυρέξ απλώνουμε κάτω τα λαχανικά και από πάνω τον πουρέ. Τον στρώνουμε σε όλο το πυρέξ και ψήνουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.


Εκτυπώστετην συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: