Κυριακή 15 Απριλίου 2018

Πολύχρωμες κρέπες

Ένα διαφορετικό τόνο στον μπουφέ ή στο τραπέζι σας μπορούν να δώσουν οι πολύχρωμες ζύμες για κρέπα. Σαν κρέπες απλά ή σαν πουγκιά γεμισμένα με τυρί ζαμπόν και αυγό.

Υλικά
20 φύλλα σπανάκι για τις πράσινες
2 μέτρια καρότα για τις πορτοκαλή
1 παντζάρι για τις κόκκινες
1 κουταλιά σούπας βούτυρο
Σε όλες τις περιπτώσεις
4 αυγά
1 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 πρέζα αλάτι


Για τις πράσινες
Σε ένα τηγάνι βάζουμε τα φύλλα σπανάκι και τα σοτάρουμε με το βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν, και τα βάζουμε στο μπλέντερ


Για τις πορτοκαλή
Τρίβουμε στον τρίφτη τα καρότα , και τα βάζουμε στο μπλέντερ.
Για τις κόκκινες
Κόβουμε το παντζάρι στα τέσσερα και το βράζουμε για 20 λεπτά. βγάζουμε την φλούδα του , και τα βάζουμε στο μπλέντερ.


Βάζουμε στο μπλέντερ κάθε υλικό ξεχωριστά προσθέτουμε σε κάθε υλικό αυγά, γάλα, αλεύρι και λίγο αλάτι και χτυπάμε να γίνουν χυλός. 



Τώρα έχουμε ένα χυλό πράσινο, ένα καροτί, και ένα κόκκινο. Αν θέλουμε κάνουμε και έναν άσπρο βάζοντας μόνο τα κοινά υλικά.


Ρίχνουμε σε καυτό τηγάνι με μία κουτάλα της σούπας χυλό και κάνουμε τις κρέπες μας. εμείς σας έχουμε φωτογραφίες από τον πράσινο χυλό.


Εκτυπώστετην συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: