Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Τούρτα παγωτού με μπισκότα και κακάο



Υλικά
30 μπισκότα σαβαγιάρ
2 φλιτζάνια καφέ εσπρέσο
6 αυγά
200 γραμ. ζάχαρη
1 σφηνάκι εσάνς βανίλιας
500 γραμ. τυρί κρέμα (μασκαρπόνε)
1 φλιτζάνι κακάο




Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε τον καφέ και βουτάμε για 1 λεπτό τα μισά μπισκότα. 


Σε ένα στρογγυλό ταψί με αποσπώμενη πλευρά (τσέρκι) στρώνουμε τα μπισκότα σε όλον τον πάτο του. Βάζουμε το ταψί στην κατάψυξη για 30 λεπτά.


Σε δύο μπολ χωρίζουμε από τα αυγά τα ασπράδια και τους κρόκους.


Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα. 


Στο μπολ με τους κρόκους βάζουμε την ζάχαρη, και το τυρί κρέμα. 
Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να γίνει μια κρέμα. 


Γυρνάμε με μια μαρίζ (σπάτουλα) την μαρέγκα ελαφρά να μην ξεφουσκώσει 


και ρίχνουμε το μισό μείγμα στο ταψί μας με τα μπισκότα και το στρώνουμε.


Βάζουμε τα υπόλοιπα μπισκότα από πάνω και την υπόλοιπη κρέμα πάνω από τα μπισκότα. Στρώνουμε καλά και βάζουμε στην κατάψυξη για 45 λεπτά.


Βγάζουμε από την κατάψυξη και πασπαλίζουμε στην επιφάνια με κακάο.


Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: