Κυριακή 8 Απριλίου 2018

Πίτσα Μάφιν


Μια εύκολη συνταγή που μπορείτε να κάνετε για ένα πρόχειρο γεύμα ή για να πάρετε μαζί σας στην δουλειά ή τα παιδιά στο σχολείο.

Υλικά
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές γλυκού μπέικιν πάουντερ
2/3 φλιτζανιού γάλα
1/2 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο και χλιαρό
1 αυγό μεγάλο ελαφρά χτυπημένο
1 ½ φλιτζάνι τυρί τριμμένη γραβιέρα
1 κουταλάκι σκόνη σκόρδου

1 πράσινη πιπέριά κομμένη σε κύβους
½ κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
½ φλιτζάνι φρέσκο κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι ζαμπόν κομμένο σε κυβάκια
4 κουταλιές σάλτσα ντομάτας
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι για muffins με 12 θήκες ή ένα ταψί τετράγωνο.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το πιπέρι και το σκόρδο σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε και κάνουμε μία λακκούβα στη μέση.
Σε μπολ βάζουμε το γάλα, το βούτυρο και το αυγό και τα χτυπάμε με σύρμα να ενωθούν. Προσθέτουμε τις πιπεριές, τα κρεμμυδάκια και το ζαμπόν και ανακατεύουμε.
Τα προσθέτουμε στα στερεά υλικά και απαλά διπλώνουμε στο μείγμα αυγών γάλα με ένα κουτάλι. Όταν ενωθούν τα υλικά βάζουμε την ντομάτα και ανακατεύουμε ελαφρά.
Ισομοιράζουμε στις βουτυρωμένες θήκες ή το απλώνουμε στο ταψί μας, πασπαλίζουμε στην κορφή το τριμμένο τυρί. Ψήνουμε για περίπου 20 - 25 λεπτά.
Τα αφήνουμε στις θήκες 5 λεπτά και στη συνέχεια, τα βγάζουμε να κρυώσουν ή από το ταψί κόβουμε σε τετράγωνα πιτάκια.

Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: