Πέμπτη 12 Απριλίου 2018

Εύκολη γαριδομακαρονάδα με άσπρη σάλτσα


Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια λαζάνια
300 γραμ. καθαρισμένες γαρίδες
4 κουταλιές σούπας βούτυρο
1 κουταλιά σούπας θυμάρι
1 κουταλιά σούπας δενδρολίβανο
3 κουταλιές σούπας αλεύρι
750 γραμ. γάλα
½ κουταλάκι γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι γλυκού πιπέρι
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
1 φλιτζάνι φύλλα μαϊντανό
½ φλιτζάνι φρέσκο κρεμμυδάκι
Χυμό από ½ λεμόνι ή λάιμ


Εκτέλεση
Βράζουμε τα λαζάνια σε αλατισμένο νερό όπως οι οδηγίες στο πακέτο, να είναι αλ τέντε.
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ή ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το βούτυρο, το θυμάρι, το δενδρολίβανο να σωταριστούν για 1 λεπτό. Ρίχνουμε τις γαρίδες και τις σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα. 


Αφαιρούμε τις γαρίδες και στο βούτυρο ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε να δέσει. Ανακατεύοντας ρίχνουμε αργά το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι, τρίβουμε μια πρέζα μοσχοκάρυδο ανακατεύουμε και ρίχνουμε το κρεμμύδι. Αφήνουμε να βράσει για 1 λεπτό (θα πρέπει το γάλα να γλιστρά πάνω από την κουτάλα μας). 


τώρα προσθέτουμε τον μαϊντανό, και τα κρεμμυδάκια 


και με το μούλτι χειρός περνάμε όλα τα υλικά που έχουμε βάλει μέχρι να ψιλοκοπούν και να γίνει σάλτσα.



Αφήνουμε να βράσει μέχρι να αρχίσει να πήζει και ρίχνουμε τις γαρίδες, και στύβουμε μισό λεμόνι. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε τα λαζάνια.


Ανακατεύουμε την σάλτσα με τα λαζάνια και σερβίρουμε.

Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: