Δευτέρα 11 Μαρτίου 2019

Το πιάτο του ψαρά


Υλικά
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
8 καραβίδες ή γαρίδες χωρίς το κέλυφος
4 σουπιές ή καλαμάρια, καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια
1 κουταλιά σούπας καπνιστή πάπρικα
4 μέτριες ντομάτες τριμμένες
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
7 φλιτζάνια ζωμό ψαριού ή νερό
2 1/2 φλιτζάνια κριθαράκι
10 μικρά μύδια καθαρισμένα χωρίς το κέλυφος
1 σφηνάκι ούζο


εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι ή ρηχή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Προσθέστε και τις καραβίδες τα καλαμάρια και τα μύδια και σοτάρετε γυρίζοντας περιστασιακά, μέχρι να ροδίσουν, περίπου 5 λεπτά.
Σβήνετε με το ούζο και Προσθέστε στο τηγάνι, την πάπρικα, την ντομάτα, το σκόρδο, τις πιπεριές, και τα κρεμμύδια και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια, περίπου 6 λεπτά. Προσθέστε τον ζωμό, αλάτι και αφήνουμε να πάρει βράση σε δυνατή φωτιά.
Πασπαλίζουμε με το κριθαράκι και ανακατεύουμε συνεχώς με ένα κουτάλι για να μην κολλήσει μέχρι να απορροφήσει το μεγαλύτερο μέρος του υγρού, 10-12 λεπτά.
Μειώστε τη θερμότητα σε χαμηλή και μαγειρεύουμε, και ανακατεύετε, για άλλα 3-4 λεπτά μέχρι να ψηθεί το κριθαράκι και να χυλώσει..
Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και αφήστε το να καθίσει για 3 λεπτά πριν το σερβίρετε.



Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: