Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

Σαλατόπιτα με καβούρι αυγά και ζαμπόν


Υλικά
250 γραμ. ψίχα καβουριών ψιλοκομμένο
200 γραμ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι τυρί τριμμένο
6 αυγά
1 ξυνόμηλο τριμμένο χοντρά
100 γραμ. φιστίκια Αιγίνης χοντροτριμμένα  
350 γραμ. μαγιονέζα
αλάτι και πιπέρι
Μαρινάδα για το κρεμμύδι
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη.
1 κουταλάκι γλυκού άλας
2 κουταλιές της σούπας νερό
2 κουταλιές της σούπας ξύδι


Η ποσότητα των υλικών είναι γι τσέρκι διάμετρο 18 εκατοστών.

Εκτέλεση
Για να ξεκινήσουμε βάζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, την ζάχαρη, το αλάτι, το ξύδι, το νερό σε ένα μπολ και το αφήνουμε να μαριναριστούν για 10-15 λεπτά.


Βράζουμε τα αυγά πολύ σφικτά και τα χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους. Πατάμε με ένα πιρούνι και τους κρόκους και τα ασπράδια ξεχωριστά και τα λιώνουμε.
Βάζουμε το 1/3 από την μαγιονέζα στο μπόλ με τους κρόκους και ανακατεύουμε. Από άλλο 1/3 μαγιονέζα στο μπολ που έχουμε το καβούρι και τέλος στο μπολ με το ζαμπόν.



Παίρνουμε το τσέρκι μας και βάζουμε στον πάτο μία στρώση τυρί.  Από πάνω βάζουμε σε μία στρώση το μίγμα κρόκο αυγού μαγιονέζα.


Στραγγίζουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε σε μία στρώση.
Βάζουμε μία στρώση το καβούρι και από πάνω μία στρώση το τριμμένο ξυνόμηλο.
Βάζουμε την επόμενη στρώση τα τριμμένα φιστίκια και τέλος το τριμμένο ασπράδι αυγών.


Αφήνουμε την σαλάτα να καθίσει λίγη ώρα και αφαιρούμε το τσέρκι με προσοχή. Είναι έτοιμη να την σερβίρουμε.
Μπορούμε να την ετοιμάσουμε από την προηγούμενη και να την βάλουμε στο ψυγείο μας.

Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: