Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Μυλοκόπι ψητό στο τηγάνι

Υλικά
1 μυλοκόπι 3 κιλά εκτός από το κεφάλι και την ουρά. (βγάζει 8- 10 κομμάτια).
1 κουταλιά σούπας φρέσκο βούτυρο
1 κουταλάκι γλυκού χοντρό αλάτι
1/2 κουταλάκι γλυκού δενδρολίβανο σε σκόνη
1/4 κουταλάκι γλυκού σκόνη σκόρδο
1/2 κουταλάκι γλυκού φασκόμηλο ξερό σκόνη
1/4  κουταλάκι γλυκού πιπέρι
Χυμό από ένα λεμόνι


Για την σάλτσα
1 σφηνάκι ρακί
1 σφηνάκι νερό

Εκτέλεση
Από το κομμένο μυλοκόπι παίρνουμε τις φέτες. Τις πλένουμε και τις πασπαλίζουμε με το μίγμα μπαχαρικών. Αφήνουμε για 5 λεπτά σε σουρωτήρι.


Πυρώνουμε ένα τηγάνι και αλείφουμε με λίγο φρέσκο βούτυρο. Βάζουμε τα κομμάτια ψαριού από την μία μεριά και αφήνουμε να ψηθούν για 3-4 λεπτά. Γυρνάμε με σπάτουλα και ψήνουμε για άλλα 3 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Σερβίρουμε.
Στο τηγάνι μας βάζουμε το ρακί και το νερό για να πάρουμε την γεύση από τον πάτο. Ρίχνουμε στον ζωμό τον χυμό από ένα λεμόνι και περιχύουμε τα φιλέτα ψαριού.

Μπορούμε να συνοδέψουμε με πατάτες ή βραστά λαχανικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: