Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Μυλοκόπι στην γάστρα με λαχανικά

Υλικά
1 μυλοκόπι (περίπου 1,5 κιλό)
2 κολοκυθάκια σε φέτες
2 πατάτες σε φέτες
2 κρεμμύδια ξερά χοντροκομμένα
4 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 φλιτζάνι του τσαγιού λευκό κρασί
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
1 λεμόνι ακέρωτο σε φέτες
1 λεμόνι για χυμό
1 κουταλιές σούπας  δεντρολίβανο
1 κουταλιά σούπας ποικιλία πιπεριών χοντρό σπασμένα
Αλάτι και πιπέρι τριμμένο


Εκτέλεση
Κόβουμε σε ροδέλες τα κολοκυθάκια, τις πατάτες, τα ξερά και τα φρέσκα κρεμμύδια και τα στρώνουμε στον πάτο της γάστρας.
Τοποθετούμε το μυλοκόπι πάνω από τη στρώση των λαχανικών.
Αναμειγνύουμε στο μίξερ το λάδι, το κρασί, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το τριμμένο πιπέρι μέχρι να ομογενοποιηθούν και στη συνέχεια προσθέτουμε το δεντρολίβανο και τους κόκκους πιπεριού.
Περιχύνουμε το μυλοκόπι και τα λαχανικά έτσι ώστε το μίγμα να πάει παντού.
Κόβουμε το δεύτερο λεμόνι σε φέτες και τις απλώνουμε πάνω στο ψάρι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά. Σερβίρουμε με λαδολέμονο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: