Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Σοκολατάκια με φουντούκια

Υλικά
120  γραμ. φουντούκια
200 γραμ. κρέμα γάλακτος
100 γραμ. σοκολάτα
70 γραμ. γκοφρέτες με γέμιση κρέμας κακάο
350 γραμ. κουβερτούρα γάλακτος

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170oC και βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου. Απλώνουμε τα φουντούκια και τα ψήνουμε για 10 λεπτά. Αφού τα βγάλουμε από το φούρνο και τα αλέθουμε στο μούλτι.

Χτυπάμε σε μπολ την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σφικτή σαντιγί.
Λιώνουμε τα 100 γραμ. σοκολάτα σε μπέν μαρί, ρίχνουμε μέσα τα μισά από τα αλεσμένα φουντούκια. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι μαζί με την σαντιγί και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Αλέθουμε τις γκοφρέτες και τις αναμιγνύουμε μαζί με τα υπόλοιπα αλεσμένα φουντούκια. Βάζουμε το μείγμα σε ένα βαθύ μπολ.
Πλάθουμε το μίγμα από το ψυγείο σε μπαλάκι και ρίχνουμε την μπαλίτσα μέσα στο μείγμα με τις γκοφρέτες και πάλι χρησιμοποιώντας δύο καθαρά κουταλάκια την καλύπτουμε με το μείγμα ενώ ταυτόχρονα πιέζοντας την ελαφρά με τα κουταλάκια της δίνουμε και ένα πιο σφαιρικό σχήμα.  Δουλεύουμε με αυτό τον τρόπο μέχρι να μας τελειώσει το μίγμα βάζοντας τις μπαλίτσες σε ένα μεγάλο πιάτο στο οποίο έχουμε στρώσει αλουμινόχαρτο.

Βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα ενώ στο μεταξύ λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα.   Βουτάμε μία μία τις μπαλίτσες μέσα στη λιωμένη κουβερτούρα και χρησιμοποιώντας δύο κουταλάκια τις καλύπτουμε προσεχτικά με τη σοκολάτα.  Τοποθετούμε τα σοκολατάκια σε αλουμινόχαρτο και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να στερεοποιηθεί η σοκολάτα .

Δεν υπάρχουν σχόλια: