Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Ratatouille συνταγή (ρατατουη)

Υλικά
4 μελιτζάνες μακριές σε ροδέλες
4 κολοκυθάκια σε ροδέλες
5 ντομάτες σε ροδέλες
2 καρότα
2 κοκόνες πιπεριές
2 πράσινες πιπεριές
2 κρεμμύδια ξερά
3 σκελίδες σκόρδο
3 ντομάτες τριμμένες
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
Μερικά φύλα βασιλικού
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες και τις βάζουμε σε σουρωτήρι πασπαλισμένες με αλάτι για να αποβάλουν τα υγρά τους και την πικρίλα τους. Κόβουμε τα κολοκύθια και 5 ντομάτες σε ροδέλες. Τα βάζουμε σε μπόλ ξεχωριστά.


Ψήνουμε τις πιπεριές στον φούρνο ή σε φωτιά. Αφαιρούμε τα σπόρια και το καμένο από έξω. Τις κόβουμε σε κύβους. Κόβουμε τα καρότα και τα κεραμίδια σε κυβάκια. Τα σοτάρουμε με λίγο λάδι να μαραθούν.


Ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
Ρίχνουμε τις πιπεριές και τις τριμμένες ντομάτες, το σκόρδο και ψήνουμε για 10 λεπτά. Βάζουμε στο μπλέντερ και τα κάνουμε πολτό.
Στον πολτό βάζουμε ένα κουταλάκι μίγμα μπαχαρικών και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε το αλάτι και πιπέρι.
Σε ταψί βάζουμε την σάλτσα από το μπλέντερ. Ξεπλένουμε τις μελιτζάνες. Στρώνουμε πάνω από την σάλτσα στο ταψί τις ροδέλες μελιτζάνας, κολοκύθι και ντομάτας με την σειρά. Πασπαλίζουμε αλάτι και πιπέρι.


Ψήνουμε για 20 λεπτά στον φούρνο στους 200ο .
Σε μπολάκι ανακατεύουμε 4 κουταλιές σούπας λάδι με θυμάρι.
Περιχύνουμε το μίγμα στο ταψί και ξανά ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν τα λαχανικά.


Βγάζουμε από τον φούρνο και με κουτάλι παίρνουμε χωρίς να διαλύσουμε το φαί και σερβίρουμε σε πιάτο. Περιχύνουμε γύρο σάλτσα και πασπαλίζουμε από πάνω με ψιλοκομμένο βασιλικό.




Για το μίγμα μπαχαρικών δείτε εδώ


Παραλλαγή

Πίτσα Ratatouille

Υλικά
2 πίτες  για πίτσα
Και έτοιμο Ratatouille

Εκτέλεση

Ψήνουμε στον φούρνο για 15 λεπτά την πίτα πίτσας και βάζουμε από πάνω Ratatouille.

Δεν υπάρχουν σχόλια: