Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Μυλοκόπι σούπα

Υλικά
Το κεφάλι και την ουρά από το μυλοκόπι (γύρο στο μισό κιλό)
1 ποτήρι νερού λάδι
3 μέτριες πατάτες
3 μέτρια κρεμμύδια ξερά
2 κρότα σε ροδέλες
Αλάτι και πιπέρι
Χυμό από ένα λεμόνι
2 φλιτζάνια ρύζι για σούπα

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και χοντροκόβουμε τις πατάτες και τα κρεμμύδια. Βάζουμε στον πάτο της κατσαρόλας μαζί με τα καρότα. Στρώνουμε από πάνω το ψάρι. Βάζουμε το λάδι και συμπληρώνουμε με νερό μέχρι να σκεπαστεί το ψάρι. Αλατοπιπερώνουμε. Βράζουμε για 40 λεπτά χωρίς να ξεσκεπάσουμε, μέχρι όταν περάσουμε το χέρι μας στον ατμό κα αφήνει μία κόλα στα δάχτυλά μας.
Αφαιρούμε με προσοχή το ψάρι από την κατσαρόλα. (αν φοβόμαστε ότι μας έχει ξεφύγει κανένα κοκαλάκι το σουρώνουμε).

Πολτοποιούμε τις πατάτες τα καρότα και τα κρεμμύδια και τα ρίχνουμε στο ζουμί. Συμπληρώνουμε νερό και βράζουμε μέσα σε αυτό το ρύζι. Όταν το ρύζι είναι ψημένο αφαιρούμε από την φωτιά και ρίχνουμε το λεμόνι. Δοκιμάζουμε το αλάτι και πιπέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: