Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Πίτσα ντιπ Τυριών

Υλικά
Για τα ψωμάκια
600 γραμ αλεύρι
40 γραμ. ζάχαρη
40 γραμ. βούτυρο
12 γραμ. αλάτι
300 ml νερό χλιαρό
33 ml γάλα χλιαρό
40 γραμ. μαγιά νωπή ή 13 γραμ. ξερή

Για το ντιπ
240 γραμ τυρί κρέμα
1 φλιτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα
1 φλιτζάνι παρμεζάνα

1/2  φλιτζάνι τυρί ρικότα
1/4  φλιτζάνι βασιλικό ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι γλυκού κόκκινο πιπέρι
3 κουταλιές σούπας βούτυρο φρέσκο
1 κουταλιά γλυκού σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά γλυκού βασιλικό ψιλοκομμένο


Εκτέλεση
Τα ψωμάκια
Ρίχνουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και δουλεύουμε για 2 λεπτά στην αργή και για 6 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά και στη συνέχεια την κόβουμε σε κομμάτια βάρους 100γρ.
Πλάθουμε μπαλάκια και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 10 λεπτά.
Έπειτα τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί κυκλικά. Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε λίγο να φουσκώσουν για 30 λεπτά.

Το ντιπ
Σε μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, την μοτσαρέλα, την παρμεζάνα, το τυρί ρικότα, τον βασιλικό, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Σε άλλο μπολ βάζουμε 3 κουταλιές σούπας βούτυρο φρέσκο και το βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων να λιώσει. Ρίχνουμε μέσα 1 κουταλιά γλυκού σκόρδο ψιλοκομμένο και 1 κουταλιά γλυκού βασιλικό ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.


Στο ταψάκι που έχουμε τα μπαλάκια ζύμης βάζουμε στο κέντρο το μίγμα με τα τυριά και με ένα πινέλο περνάμε το μίγμα με το βούτυρο από πάω από τις ζύμες. Πασπαλίζουμε με λίγο τυρί και ψήνουμε στον φούρνο για 20 λεπτά στους 200ο. Σερβίρουμε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: