Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Κέικ πορτοκαλιού

Υλικά
2 φλιτζάνια αλεύρι φαρίνα
1 φλιτζάνι ζάχαρη
3 αυγά
1 φλιτζάνι ηλιέλαιο η ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 φακελάκι baking powder (ή τρις κουταλιές του γλυκού)
1 βανίλια
Προαιρετικά 1 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη ή κακάο για πασπάλισμα.



Εκτέλεση
Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ομογενοποιημένο μείγμα.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το μίξερ μας.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο  βαθμούς.
Λαδώνουμε και μετά αλευρώνουμε ελαφρά την φόρμα ή το ταψάκι μας. Ρίχνουμε μέσα τον χυλό και κουνάμε να στρώσει καλά.
Ψήνουμε το κέικ στους 180ο  βαθμούς για 35-40 λεπτά. Για να δούμε αν είναι ψημένο βάζουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο του κέικ και όταν το βγάλουμε πρέπει να είναι καθαρό.

Όταν κρυώσει το ξεφορμάρουμε και το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη ή κακάο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: