Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Μανιτάρια ψητά με γλυκόξινη σάλτσα μπαλσάμικο

Υλικά
1/2 κιλό μανιτάρια πλευρώτους
2 σκελίδες σκόρδο
1/4 ματσάκι μαϊντανό
1/2  φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι

Για τη γλυκόξινη σάλτσα μπαλσάμικου
4 κ. σούπας ξύδι μπαλσάμικο
3 κ. σούπας μέλι
1 κ. σούπας μουστάρδα

4 κ. σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Λιώνουμε το σκόρδο και τον μαϊντανό σε ένα γουδί προσθέτοντας λίγο λίγο το λάδι μέχρι να πάρει τα αρώματα.
Σε τηγάνι ή στο γκρίλ ψήνουμε τα μανιτάρια αφού τα έχουμε αλείψει με το λάδι και αλατοπιπερώσει.
Σεν μπολάκι βάζουμε το μπαλσάμικο, το μέλι και την μουστάρδα. Τα χτυπάμε καλά ώστε το μέλι να ομογενοποιηθεί με τα υπόλοιπα και να λιώσει.
Τέλος προσθέτουμε και το ελαιόλαδο και χτυπάμε μέχρι να πήξει η σως μας.

Περιχύνουμε με τη σως για το σερβίρισμα και πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό μας για έξτρα μυρωδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: