Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Πικάντικα ζαμπονοπιττάκια

Υλικά για 6 πιττάκια
Για την ζύμη
2 κύπελλα και 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για κάθε χρήση
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι γλυκού κρυσταλλική ζάχαρη
1 φλιτζάνι κρύο βούτυρο, σε κύβους σε τετράγωνα
4 κουταλιές σούπας παγωμένο νερό

Για τη γέμιση
250 γραμ. τυρί κρέμα, μαλακό
90 γραμ. τριμμένο τσένταρ
90 γραμ. τριμμένο καπνιστό τυρί Gouda
3 κουταλιές σούπας τσιγαρισμένο μπέικον, κομμένο σε κύβους
1-2 πιπεριές καυτερές μεγάλες σε κύβους, χωρίς σπόρους

Εκτέλεση
Βγάζουμε το τυρί κρέμα έξω από το ψυγείο για να μαλακώσει.
Χρησιμοποιώντας ένα μίξερ εξοπλισμένο με το επίπεδο εξάρτημα αναδευτήρα, ανακατέψτε μαζί το αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη. Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να μοιάζει με ένα χοντρό κριθαράκι. Προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε μέχρι η ζύμη αρχίσει να ενώνετε.
Μεταφέρουμε  τη ζύμη πάνω σε μια επιφάνεια εργασίας. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο. Πλάθουμε κάθε τμήμα σε μία μπάλα, τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη και τις βάζετε στο ψυγείο για μία ώρα.


Παίρνουμε τις ζύμες και τις ανοίγουμε σε ορθογώνια φύλλα. Χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι κόψετε τις άκρες για να γίνουν ορθογώνια. Στη συνέχεια κόβεται σε έξι ορθογώνια κάθε φύλλο.
στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα. Μεταφέρετε τα έξι τετράγωνα από την επιφάνεια εργασίας στο ταψί.
Βάζουμε στο μίξερ τα υλικά της γέμισης και ανακατέψτε καλά. Ανάλογα με το πόσο καυτερά τα θέλετε χρησιμοποιήστε μία ή δύο καυτερές πιπεριές
Γεμίστε τα έξι ορθογώνια με περίπου 2 κουταλιές της γέμισης και σκεπάστε καθένα με ένα άλλο ορθογώνιο. 


Σφραγίστε τις άκρες με ένα πιρούνι. Βουρτσίστε τις κορυφές με χτυπημένο αυγό, και κάνετε περίπου πέντε έως έξι τρύπες σε κάθε τυροπιτάκι. Τοποθετήστε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον δύο ώρες. Αν θέλετε να αφήσετε το ψήσιμο για κάποιες ημέρες αργότερα, καλύψτε το ταψί με πλαστική μεμβράνη πριν από την κατάψυξη.
Προθερμάνετε τον Φούρνο στους 250ο. Ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι τα τυροπιτάκια να ροδίσουν και γαρνίρουμε με ψητές φέτες πιπεριάς ή ψιλοκομμένες φέτες ντομάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: