Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Κομπόστα ανανά

Υλικά
2 ανανάδες
3 φλιτζάνια νερό
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη

Εκτέλεση
Για να καθαρίσουμε τον ανανά κόβουμε τις δύο άκρες του μετά τον γυρνάμε κάθετα και αφαιρούμε την φλούδα του. Με το κόφτη του ανοίγουμε τα κολοκυθάκια αφαιρούμε το κέντρο που είναι το σκληρό κομμάτι. Τον πλαγιάζουμε και κόβουμε σε φέτες.
Σε κατσαρόλι βάζουμε τον ανανά το νερό και την ζάχαρη.
Βράζουμε για 5 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε σε γουλίτσα, φροντίζουμε το σιρόπι να σκεπάζει τον ανανά. Διατηρείτε στο ψυγείο για 1 μήνα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: