Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

Χριστουγεννιάτικα γλυκά ψωμάκια γεμάτα με ξηρούς καρπούς

Υλικά για την ζύμη
200 γραμ. βούτυρο
200 γραμ. τυρί κρέμα
100 γραμ. ζάχαρη άχνη
2 κρόκοι αυγών
450 γραμ. αλεύρι
1 πρέζα αλάτι
ξύσμα ενός λεμονιού

για το γέμισμα
200 γραμ. καρύδια χοντροκομμένα
200 γραμ. αμύγδαλα χοντροκομμένα
200 γραμ. φουντούκια χοντροκομμένα
2 ασπράδια αυγών
1 πακετάκι βανίλια
2-3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα


Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τους κρόκους μέχρι να αφρίσουν. Προσθέστε το τυρί κρέμα με το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε όλα καλά. Πασπαλίστε το αλεύρι και ζυμώνετε σε λεία ζύμη. Τυλίξτε την σε πλαστική μεμβράνη και αφήστε το υπόλοιπο 30 λεπτά.
Για τη γέμιση ανακατεύουμε τα ασπράδια καλά χτυπημένα με τη ζάχαρη και την βανίλια.  Ανακατεύουμε τους ξυρούς καρπούς με το μίγμα από τα ασπράδια.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο περίπου 3 mm. Κόψτε σε κύκλους ή τετράγωνα την ζύμη. Σε κάθε κομμάτι βάλτε λίγη γέμιση στην άκρη της ζύμης και τυλίγουμε σε ρολό.
Τα ρολά θα τα βάλουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 ° C μέχρι να ροδίσουν.

Τα ψημένα ρολλάκια τα  πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: