Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Γεμιστό κοτόπουλο με λαχανικά

Υλικά
4 σκελίδες σκόρδο, κιμά
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπας πάπρικα
2 κουταλάκια γλυκού τσίλι σε σκόνη
1 κουταλάκι γλυκού κύμινο
1/4 φλυτζάνι ζωμό κότας
αλάτι και πιπέρι

Για την γέμιση
5 σύκα αποξηραμένα χοντροκομμένα
300 γραμ. μανιτάρια

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι καλαμπόκι
3 μεγάλα καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε λωρίδες
1 μεγάλο κρεμμύδι, ξεφλουδισμένες και κομμένο σε κύβους
2 μεγάλες πατάτα, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε λωρίδες
2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου και λίγο περισσότερο αν χρειαστεί
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 κουταλιά σούπας λάδι

Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε την γέμιση. Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα τις πατάτες, το σκόρδο και τα σύκα. Σοτάρουμε για 5 λεπτά και προσθέτουμε τα μανιτάρια το καλαμπόκι και σβήνουμε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί ρίχνουμε τον ζωμό, αλατοπιπερόνουμε και αφήνουμε να πάρει βράση μέχρι να πιεί τον ζωμό αλλά να μην παραβράσουν. Κατεβάζουμε από την φωτιά σουρώνουμε και αφήνουμε να στραγγίξουν τα υγρά τους.
Ετοιμάζουμε το κοτόπουλο. Σε μπολ ανακατεύουμε το λάδι με την πάπρικα, το τσίλι, το κύμινο αλάτι και πιπέρι. Περνάμε με το 1/3 του μίγματος το κοτόπουλο μέσα. Το γεμίζουμε με τα λαχανικά και κλίνουμε την κοιλιά του με οδοντογλυφίδες.

Σε ταψί βάζουμε τον ζωμό αλείφουμε από έξω το κοτόπουλο με το άλλο 1/3 από το μίγμα  και το βάζουμε στο ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 για 40 λεπτά αλείφουμε πάλι με το υπόλοιπο μίγμα και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: