Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Χοιρινό γεμιστό ρολό με πατάτες, μανιτάρια και σάλτσα

1 χοιρινό ρολό γεμιστό με ζαμπόν & τυρί
1 κιλό πατάτες
1/2 κιλό φρέσκα μανιτάρια
3 κρότα σε μεγάλους κύβους
2 κουτ. Σούπας πάπρικα
1 κουτ. Γλυκού αλάτι
1 κουτ. Γλυκού θυμάρι
1 κουτ. Γλυκού ρίγανη
1 κουτ. Σούπας ζάχαρη
5 – 6 κόκκους πιπέρι

1 λεμόνια (ξύσμα & χυμό)
1 πορτοκάλι (ξύσμα & χυμό)
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουτ. Σούπας μουστάρδα

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μεγάλους κύβους.
Ανακατεύουμε τις πατάτες με αλάτι πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο.
Βάζουμε στο κέντρο μιας γάστρας με καπάκι το ρολό και γύρω-γύρω τις πατατούλες και τα καρότα στην μία πλευρά της γάστρας (θα τα αφαιρέσουμε μετά).
Χτυπάμε στο μούλτι το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού το  (ξύσμα & χυμό), την πάπρικα, το αλάτι, το θυμάρι, την ρίγανη, την ζάχαρη, 5 – 6 κόκκους πιπέρι (προτίμηση διαφορετικά είδη), το κρεμμύδι, τις σκελίδες σκόρδο, το ελαιόλαδο, την μουστάρδα και αλείφουμε με το 1/3 από το μίγμα το ρολό.
Σκεπάζουμε με το καπάκι τη γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 200ο φούρνο για 100 -120 λεπτά. Το ελέγχουμε αν έχουν γίνει οι πατάτες (τσιμπάμε με ένα πιρούνι κι αν είναι αρκετά μαλακές είναι έτοιμο). Μετά, ανοίγουμε το καπάκι αφαιρούμε τα καρότα, αλείφουμε με το άλλο 1/3 από το μίγμα μπαχαρικών βάζουμε τα μανιτάρια και ψήνουμε για άλλα 5 -10 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει ωραία το φαγητό μας.

Στο μούλτι πάλι βάζουμε τα καρότα και το υπόλοιπο μίγμα μπαχαρικών και φτιάχνουμε την συνοδευτική σάλτσα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: