Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Ζουμερό ψητό κοτόπουλο με πορτοκάλι και μέλι

Υλικά
χυμό από 1 πορτοκάλι
1 πορτοκάλι κομμένο σε λεπτές φέτες
1/2 κουταλιά σούπας μουστάρδα
1 κουταλιά σούπας μέλι
1 κουταλάκι γλυκού κάρυ σε σκόνη
αλάτι
1/2 κουταλάκι γλυκού κόκκινο πιπέρι
2 κουταλιές σούπας λάδι
700 γραμ. κοτόπουλο χωρίς κόκαλα


Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από το κοτόπουλο και τις φέτες πορτοκάλι.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και τα ανακατεύουμε με τη μαρινάδα σε ένα μπολ.
Αφήστε σκεπασμένο το μπολ με μεμβράνη τουλάχιστον δύο ώρες για να μαριναριστεί.
Βάλτε τα κομμάτια κοτόπουλο με τη μαρινάδα σε ταψί απλώνουμε τις φέτες πορτοκάλι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 ° C για περίπου 30-40 λεπτά.

Σερβίρετε με πιλάφι ή κοφτό μακαρόνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: