Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

Κρέμα λεμονιού

Υλικά
2 μεγάλα αυγά
½ φλιτζάνι ζάχαρη
Ξύσμα από 1 λεμόνι
⅓ φλιτζάνι χυμό λεμονιού (περίπου 3 λεμόνια)
πάγο για το πάγωμα
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάμε μαζί τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να πάρουν ένα απαλό κίτρινο χρώμα.
Ανακατέψτε μετά το ξύσμα λεμονιού και το χυμό λεμονιού.
Σε μπεν μαρί βάλτε το μείγμα λεμονιού, και ανακατέψτε μέχρι να αρχίσει να πήζει και να γίνεται σαν πουτίγκα. Περίπου 10 λεπτά.

Αφαιρέστε από τη φωτιά. Ανακατεύουμε το βούτυρο και τοποθετούμε το μπολ σε ένα μεγαλύτερο μπολ με τα παγάκια για να πήξει το μείγμα μας.
Όταν κρυώσει λίγο, διπλώστε με την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει λείο.

Αφήστε το να κρυώσει και να απολαύσετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: