Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

Κέικ πορτοκαλιού με σιρόπι

Υλικά για το κέικ
4 αυγά
200 γραμ. ζάχαρη
330 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά γλυκού μπέικιν πάουντερ
100 γραμ. βούτυρο λιωμένο
100 γραμ. χυμός πορτοκαλιού
2 πορτοκάλια ξύσμα (ακέρωτα)

Για το σιρόπι
500 γραμ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
80 γραμ. ζάχαρη
1 πορτοκάλι κομμάτια φλούδες (ακέρωτες)


Εκτέλεση
Στο μίξερ χτυπάμε με το σύρμα τα αβγά με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν και ασπρίσουν. Βγάζουμε από το μίξερ.
Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και τα ρίχνουμε σταδιακά στο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά στο μέσον σχεδόν προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα.
Αδειάζουμε σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο 24ρη ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° για 40-45 λεπτά. Βυθίζουμε στο κέντρο του κέικ ένα μαχαίρι και αν βγει στεγνό είναι έτοιμο και το βγάζουμε.
Αφήνουμε για λίγο να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το χυμό πορτοκαλιού με τη ζάχαρη και τις φλούδες για 4 λεπτά μετρώντας μόλις αρχίσει να βράζει.
Αποσύρουμε και αφήνουμε για λίγο κρυώσει.

Περιχύνουμε το ακόμα ζεστό κέικ και αφήνουμε κατά μέρος για να απορροφηθεί το σιρόπι. Μπορούμε να πασπαλίσουμε και με άχνη ζάχαρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: