Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Μανέστρα κοτόπουλο σούπα

Υλικά
1 κιλό μπούτια κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και δέρμα
8 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
2 φλιτζάνια κομμένο σε φέτες καρότα
1 κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
1 λεμόνι τον χυμό
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1/2 κουταλάκι γλυκού μαύρο πιπέρι

1/4 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1/2 κουταλιά σούπας τζίντζερ
1 κουταλιά ης σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο δεντρολίβανο
1 κουταλάκι γλυκού φρέσκο ψιλοκομμένο θυμάρι
1 πακέτο ζυμαρικά σπείρες

Εκτέλεση
Τοποθετήστε το κοτόπουλο, το ζωμό κοτόπουλου, κομμένα σε φέτες τα καρότα, το σέλινο, τα κρεμμύδια, τον φρέσκο χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το μαύρο πιπέρι, το αλάτι, το τζίντζερ, το δεντρολίβανο και το θυμάρι σε μία μεγάλη κατσαρόλα και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα για να ανακατευθούν.
Καλύψτε με το καπάκι και μαγειρέψτε σε χαμηλή θερμοκρασία για 3-4 ώρες σε υψηλά επίπεδα, ή μέχρι το κοτόπουλο είναι μαγειρεμένο καλά.
Αφαιρέστε το κοτόπουλο με τρυπητή κουτάλα και βάλτε το σε ένα πιάτο κάντε το κομματάκια με δύο πιρούνια ώστε να χωριστεί.
Ξαναβάζουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και ανακατέψτε.
Ρίχτε μέσα και τα ζυμαρικά, καλύψτε και μαγειρέψτε για άλλα 10-20 λεπτά μέχρι τα ζυμαρικά να είναι αλ τέντε (al dente).

Δοκιμάστε αν θέλει αλάτι ή άλλο μπαχαρικό. Σερβίρετε ζεστό με φρυγανισμένο ψωμί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: