Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Πικάντικος γύρος με σάλτσα μουστάρδας Volta Koyzina

Υλικά
½ κιλό χοιρινό ή κοτόπουλο
1 καυτερή πιπεριά
1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
1 λεμόνι χυμός και ξύσμα
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
½ κουταλάκι γλυκού ρίγανη
Αλάτι

Εκτέλεση
Παίρνουμε το χοιρινό ή κοτόπουλο και το κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια.
Σε τηγάνι και σε δυνατή φωτιά βάζουμε τον γύρο μας και ψιλοκομμένη την καυτερή πιπεριά  και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρει χρώμα. Δεν βάζουμε από πριν το αλάτι για να μην βγάλει τα υγρά του και γίνει σαν βραστό.

Σε μπολ βάζουμε το λάδι, την μουστάρδα, το λεμόνι, το ξύσμα λεμονιού, και το αλάτι. Με ένα πιρούνι ανακατεύουμε καλά.
Όταν το κρέας μας έχει πάρει χρώμα ρίχνουμε το μείγμα μουστάρδας και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να πάρει μία βράση. Ρίχνουμε την ρίγανη κάνουμε ένα ανακάτεμα και κατεβάζουμε από την φωτιά.

Σερβίρουμε με τηγανιτές πατάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: