Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Μαριναρισμένα μοσχαρίσια μπριζολάκια με πορτοκάλι σε σουβλάκι

Υλικά
1 κιλό ελιά μοσχαρίσια κομμένη σε λουρίδες
1 φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκάλι
2 κουταλιές σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού
2 κουταλάκι γλυκού ξύσμα λεμονιού
2 κουταλιές σούπας μπαλσάμικο πορτοκάλι
1 κουταλιά σούπας μέλι
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι

1/2 κουταλάκι γλυκού καυτερή σάλτσα η μία καυτερή πιπεριά τριμμένη
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανό

Εκτέλεση
(Σχ. Σ. η ελιά μοσχάρι γίνετε αρκετά μαλακό όταν μαριναριστεί καλά. Πρέπει να είναι κάθε λουρίδα κομμένη στο μήκος των ινών του. Ζητήστε από τον χασάπη να σας κόψει λουρίδες από ένα καθαρό κομμάτι)
Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί βάλτε τα σε μια σακούλα μαζί με τις λουρίδες του μοσχαριού και αφήστε στο ψυγείο να μαριναριστούν για 30 λεπτά το λιγότερο.
Βγάλτε τα κομμάτια του κρέατος και αφήστε να στραγγίξουν τα περιττά υγρά. Την μαρινάδα την κρατάμε για την σάλτσα.
Περνάμε το κρέας σε ξυλάκια για σουβλάκι και τα ψήνουμε στα κάρβουνα ή στο γκριλ μέχρι να αρχίσουν να πάρουν χρώμα. Δεν θέλει να στεγνώσει το κρέας μας.

Σε κατσαρολάκι βάζουμε την μαρινάδα μας και την βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε τα σουβλάκια μας με την σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: