Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

Αυγά με κιμά στο τηγάνι

Υλικά
½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
1 κουταλιά σάλτσα ντομάτας (πελτέ)
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι νερό
6 αυγά
Αλάτι και πιπέρι
1 φλιτζάνι γραβιέρα κομμένη σε κύβους
2 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
Σε μεγάλο τηγάνι βάζουμε τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε να χωρίσει και να γίνει σπυρωτό.
Βάζουμε το λάδι, το σκόρδο και το ξερό κρεμμύδι να σοκαριστούν λίγο ακόμα.

Βάζουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το φλιτζάνι νερό και αφήνουμε να πάρει βράση και να δέσει η σάλτσα μας.
Σπάμε μέσα τα αυγά πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι, σκεπάζουμε με ένα καπάκι και αφήνουμε μέχρι να ψηθούν τα αυγά 2-3 λεπτά.
Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και ρίχνουμε τα κυβάκια γραβιέρα.

Σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: