Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

Πουτίγκα κάστανο με μοσχοκάρυδο

Υλικά
250 γραμ. βρασμένα και αποφλοιωμένα χοντροκομμένα κάστανα
2 φλιτζάνια γάλα
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
3 κουταλιές σούπας καλαμποκάλευρο (κορν φλάουρ)
1/4 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 μεγάλο αυγό, συν 2 κρόκοι αυγών
2 κουταλιές σούπας βούτυρο, κομμένο σε κύβους
1 βανίλια
1 φλιτζάνι παγωμένη κρέμα γάλακτος
1/2 κουταλάκι γλυκού φρεσκοτριμμένο
μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση
Σε ένα μπλέντερ πολτοποιήστε τα κάστανα με το γάλα μέχρι να γίνουν πολύ ομαλή κρέμα, τουλάχιστον 2 λεπτά.
Σε ένα κατσαρόλι ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ και το αλάτι, στη συνέχεια, χτυπήστε ελαφρά στο αυγό και τους κρόκους. Ανακατέψτε στο μίγμα κάστανου και αφήστε να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, έως ότου κάνει φυσαλίδες και πυκνώσει περίπου 8 λεπτά.
Αφαιρέστε από τη φωτιά και χτυπήστε ελαφρά με τους κύβους βούτυρο και τη βανίλια.
Περάστε την πουτίγκα μέσα από ένα λεπτό σουρωτήρι σε ένα μπολ και βάλτε ένα κομμάτι μεμβράνης στην επιφάνεια της πουτίγκας για να μην κάνει πέτσα.
Αφήστε την πουτίγκα να κρυώσει εντελώς, βάλτε την στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά.

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά την κρέμα γάλακτος με το 1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο μέχρι να γίνει μια σφικτή σαντιγί. Βάλτε με ένα κουτάλι την πουτίγκα σε μπολ ή ποτήρια και από πάνω στο καθένα με μια κουταλιά σαντιγί και φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: