Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Κρεμώδη σούπα από καραβίδες

Υλικά
1 κιλό ολόκληρες καραβίδες
6 κουταλιές σούπας βούτυρο
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2 καρότα τριμμένα
2 κοτσάνια σέλινο ψιλοκομμένα
1 μεγάλο κίτρινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές σούπας τοματοπολτός
2 κουταλάκια γλυκού πάπρικα
αλάτι και μαύρο πιπέρι
1 λίτρο νερό
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κουταλιά σούπας ήπια κάρυ σε σκόνη

1 1/2 φλιτζάνια γιαούρτι

1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
2 κουταλιές σούπας κιμά σχοινόπρασο

Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα βάζουμε ένα λίτρο νερό με αλάτι να βράσει. Όταν βράζει ρίχνουμε τις καραβίδες να πάρουν μια βράση για 4 λεπτά. Αφαιρούμε από το νερό τις καραβίδες και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Καθαρίζουμε καραβίδες και κρατάμε ξεχωριστά τα κελύφη
Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και το βούτυρο  κάψει και σοτάρουμε τα κελύφη από τις γαρίδες να πάρει γεύση το λάδι. Αφαιρούμε με προσοχή τα κελύφη.
Στο λάδι στην κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τα καρότα, το σέλινο, το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Σοτάρουμε το ψαχνό από τις καραβίδες και σβήνουμε με κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και βάζουμε τον τοματοπολτό.
Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το νερό που είχαμε περάσει τις καραβίδες και αλατοπιπερόνουμε. Αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά.

Σερβίρουμε με μία κουταλιά γιαούρτι πασπαλίζουμε πάπρικα και σχινόπρασο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: