Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Σοκολατοκέικ

Υλικά
16 κουταλιές σούπας βούτυρο, συν λίγο για λίπανση
250 γραμ. γλυκόπικρη σοκολάτα, κομμένη σε κομμάτια
4 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλυτζάνι καστανή ζάχαρη
2 κουτάκια βανίλια
1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι αλεύρι

Εκτέλεση
Θερμάνετε τον φούρνος στους 250 °.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί και του βάζουμε λαδόκολλα.
Ρίχνουμε αρκετό νερό σε μια κατσαρόλα και φέρτε σε βρασμό. Χαμηλώνετε τη φωτιά και βάλτε το βούτυρο και τη σοκολάτα σε ένα γυάλινο μπολ που να εφαρμόζει στην κατσαρόλα.
Βάλτε το μπολ πάνω από κατσαρόλα μαγειρεύουμε ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν, περίπου 5 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά.
Χτυπήστε ελαφρά τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε τη ζάχαρη, την μαύρη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι.
Ανακατέψτε το μείγμα σοκολάτας με το αλεύρι. Χύστε το στο έτοιμο ταψί και στρώστε ομοιόμορφα.

Ψήστε μέχρι αν βάλετε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο να βγαίνει καθαρός, 30-35 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει, κόψτε και σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: