Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

Πένες με μπρόκολο και λευκή σάλτσα

Υλικά
1/2 κιλό ζυμαρικά πένες
3-4 φλιτζάνια μπρόκολο σε μπουκετάκια
1 κουταλιά σούπας βούτυρο
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 κουταλιές σούπας αλεύρι
1/2 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
Αλάτι και πιπέρι
3/4 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
Για γαρνίρισμα
1 κουταλιά σούπας παρμεζάνα
1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένο άνηθο

Εκτέλεση
Βράστε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία μέχρι να γίνουν al dente.

Βράζουμε το μπρόκολο σε αλατισμένο νερό για 5 -6 λεπτά και με τρυπητή κουτάλα το μεταφέρουμε σε κρύο νερό για να κρατήσει το χρώμα του.
Μόλις γίνει αυτό, στραγγίστε τα ζυμαρικά και το μπρόκολο και το αφήνουμε για λίγα λεπτά, ενώ μπορείτε να κάνετε τη σάλτσα.
Σε κατσαρόλα λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Μόλις λιώσει το βούτυρο, προσθέτουμε το σκόρδο και το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι το αλεύρι να ροδίσει, περίπου 1-2 λεπτά.
Ανακατεύουμε με το ζωμό και την κρέμα γάλακτος μέχρι να μαλακώσουν, αφήνουμε να πάρει βράση, στη συνέχεια χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια χαμηλή και σιγοβράζουμε για 6-8 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
Μόλις μίγμα πήξει χαμηλώνετε τη φωτιά και ανακατεύουμε ελαφριά την παρμεζάνα.
Ανακατεύουμε απαλά με τα ζυμαρικά και το μπρόκολο.

Σερβίρετε αμέσως. Γαρνίρουμε με επιπλέον παρμεζάνα και άνηθο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: