Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Πίττα μανιταριών με σπανάκι

Υλικά
Για τη ζύμη
1 1/4 φλιτζάνι αλεύρι για κάθε χρήση
1/4 κουταλάκι αλάτι
8 κουταλιές σούπας βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια
1/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
2 κουταλάκι γλυκού φρέσκο χυμό λεμονιού
1/4 φλιτζανιού παγωμένο νερό

Για τη γέμιση
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο

3 φλιτζάνια χοντροκομμένα μανιτάρια
Ένα μάτσο σπανάκι  μόνο τα φύλλα
1 κρεμμύδι ξερό
1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί Ρεγκάτο (Regato)


Εκτέλεση
Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι και το αλάτι.
Βάζουμε κρύο το βούτυρο στο κέντρο του αλευριού και, χρησιμοποιώντας τα χέρια μας πλάθουμε καλά να ενωθούν και να γίνουν τρίμα σαν κριθαράκι.
Σε ένα ξεχωριστό μικρό μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί το νερό, την κρέμα γάλακτος και το χυμό λεμονιού. Κάνετε μία τρύπα στο κέντρο του μίγματος αλευριού βούτυρο και προσθέτουμε το μισό μίγμα κρέμας. Χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας, ανακατέψτε τα υγρά συστατικά στα ξηρά συστατικά, διαλύοντας τα μεγάλα κομμάτια που σχηματίζονται. Ρίχνουμε το υπόλοιπο της μίγμα κρέμας, αναμιγνύοντας με τα υπόλοιπα υλικά μαζί σε μια μπάλα, καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για μία ώρα.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
15 λεπτά πριν ζαχαροπλαστικής πλήρως στο ψυγείο,
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε το κρεμμύδι σε λουρίδες και σοτάρουμε μέχρι να γίνουν ελαφριά καφέ, στη συνέχεια, προσθέστε το σπανάκι, τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε μέχρι να μαραθούν.
Τοποθετήστε το μείγμα κρεμμυδιού σπανάκι μανιτάρια σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίξει το περισσευούμενο λάδι, στη συνέχεια βάλτε το μείγμα σε ένα μέτριο μπολ.
Αφαιρέστε τη ζύμη από το ψυγείο και, την ανοίγουμε σε φύλλο μεγαλύτερο από το ταψί που θέλουμε.
μοιράζουμε το μισό τυρί επάνω στη ζύμη. Απλώνουμε το μίγμα σπανάκι, κρεμμύδι, μανιτάρια στο κέντρο της ζύμης. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί από πάνω. Διπλώστε τις άκρες της ζύμης προς το κέντρο του ταψιού αφήνοντας το κέντρο κενό.

Τοποθετήστε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε 30-40 λεπτά, ή έως ότου η ζύμη είναι χρυσή καφέ και σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: