Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Hot calf (Σάντουιτς με μοσχαρίσιο κιμά και αυγό)

Η συνταγή αυτή είναι από τον Γιάννη κάλφα (John kalf) που το προσφέρει στην Νέα Υόρκη σε φαγητό του δρόμου (Street Food).
Υλικά
6 Ψωμάκια για σάντουιτς
½ κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
1 κρεμμύδι ξερό
½ κουταλάκι γλυκού κόκκινο καυτερό πιπέρι
2 πιπεριές Φλωρίνης
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
3 αυγά ελαφριά χτυπημένα
4 φλιτζάνια μοτσαρέλα τριμμένη

Εκτέλεση
Στο μπλέντερ χτυπάμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι, το καυτερό πιπέρι και το λάδι. Κάνουμε μία σάλτσα αρκετά πηχτή αλλά ρευστή.

Σε τηγάνι σοτάρουμε τον κιμά. Όταν πάρει χρώμα και τσιγαριστεί χαμηλώνουμε την φωτιά στο μέτριο και ρίχνουμε τα αυγά ελαφριά χτυπημένα και ανακατεύουμε γρήγορα να ενωθούν με το κιμά.

Ανοίγουμε τα ψωμάκια κατά μήκος. Βάζουμε 2 -3 κουταλιές από τον κιμά 1 κουταλιά από την σάλτσα και γεμίζουμε το άνοιγμα με τριμμένο τυρί. Ψήνουμε σε φούρνο για 3 λεπτά μέχρι το τυρί να λιώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: