Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Τούρτα με σοκολάτα και μπανάνες

Υλικά
Για την πίτα
1 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
1 πακέτο μπισκότα με σοκολάτα

Για τη γέμιση
1 φλιτζάνι βούτυρο
1/2 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
1 κουτί συμπυκνωμένο γάλα
4 μπανάνες
1 κρέμα γάλακτος (250 γραμ.)
τριμμένη σοκολάτα

εκτέλεση
για την βάση της τούρτας τρίβουμε στο μούλτι τα μπισκότα να γίνουν τρήμα.
Μεταφέρουμε το μπισκότο σκόνη σε ένα μπολ και ανακατεύετε μέσα το λιωμένο βούτυρο.

Πατάμε το μείγμα μπισκότου σε ένα ταψάκι με αφαιρούμενο πλάι σε όλο τον πάτο με την ανάποδη ενός κουταλιού.
Βάζουμε το ταψάκι στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.
Κάνουμε την κρέμα.  Λιώστε το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα. Ανακατέψτε την μαύρη ζάχαρη και την λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά. Προσθέστε το συμπυκνωμένο γάλα και να φέρτε το μείγμα να πάρει μια βράση για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
Το μείγμα πρέπει να σκουρύνει ελαφρώς και να γίνει καραμέλα. Αφήστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και Χύστε την στο ταψάκι με την βάση. Βάλτε το στο ψυγείο πάλι για τουλάχιστον μία ώρα, μέχρι η καραμέλα να είναι σταθερή.
Για να σερβίρετε, αφαιρέστε την τούρτα από το ταψάκι και βάλτε την προσεκτικά σε μια πιατέλα.

Κόβουμε τις μπανάνες και τις βάζουμε σε ένα στρώμα πάνω από την καραμέλα. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την στρώνουμε πάνω από τις μπανάνες. Ψεκάστε την κορυφή της τούρτας με τριμμένη σοκολάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: