Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Το σάντουιτς του Volta Koyzina

Υλικά
4 ψωμάκια για σάντουιτς
8 φέτες τυρί για τοστ
¼ κιλού κιμά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι και κόκκινο πιπέρι τριμμένο
½ κουταλάκι γλυκού θυμάρι
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
8 φέτες μπέικον
2 φλιτζάνια σπανάκι χοντροκομμένο
1 φλιτζάνι μανιτάρια


Εκτέλεση
Σε τηγάνι βάζουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε. Όταν αρχίσει να παίρνει χρώμα ρίχνουμε το λάδι και το κρεμμύδι, το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.

Ρίχνουμε το αλάτι, το κόκκινο πιπέρι, το θυμάρι και την σάλτσα. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να πιεί τα υγρά του.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Σε τηγάνι περνάμε το μπέικον ψιλοκομμένο και όταν αρχίσει να ροδίζει ρίχνουμε το σπανάκι και τα μανιτάρια ανακατεύοντας να μαραθούν και αλατοπιπερόνουμε.
Παίρνουμε τα ψωμάκια και τα ανοίγουμε από επάνω αφαιρούμε με το χέρι μας λίγη από την ψίχα.

Βάζουμε 2 φέτες τυρί του τοστ και γεμίζουμε με το μείγμα κιμά. Από πάνω βάζουμε μία κουταλιά από το μίγμα σπανάκι μπέικον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: