Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Μανιτάροπιττάκια με ζύμη πατάτας

Υλικά
Για την ζύμη
500 γραμ. πατατών
αλάτι
200 γραμ. αλεύρι
2 αυγά
20 γραμ. βούτυρο

Για την γέμιση
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
1 κιλό μανιτάρια
1/4  κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
1/4  κουταλάκι γλυκού ξύδι

1/4 κουταλάκι γλυκού αλάτι
20 γραμ. τριμμένη φρυγανιά
Πιπέρι
Λίγο λιωμένο βούτυρο για άλειμμα

Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα, αφαιρούμε την φλούδα και τις κάνουμε πουρά.
Σε μπόλ βάζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε τις πατάτες, το αλάτι, τα αυγά και το βούτυρο ζυμώνουμε την ζύμη μας.
Τυλίγουμε σε ζελατίνα και την βάζουμε στο ψυγείο.
Σε τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι χοντροκομμένο και όταν σχεδόν μαραθεί βάζουμε τα μανιτάρια χοντροκομμένα, το αλάτι, το πιπέρι,  την ζάχαρη, το ξύδι, ρίχνουμε την φρυγανιά και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να καραμελώσουν.
Όταν κρυώσει η γέμιση μας, ανοίγουμε την ζύμη σε ορθογώνιο περίπου 8 mm και κόβουμε σε τετράγωνα. Βάζουμε από μία κουταλιά γέμιση και διπλώνουμε σαν φάκελο. Σε ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα βάζουμε τα πιττάκια και τα αλείφουμε με βούτυρο.

Ψήνουμε στον φούρνο στους 180ο μέχρι να πάρουν χρώμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: