Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Γεμιστά ρολά κοτόπουλου

Υλικά
4 σνίτσελ κοτόπουλου
4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 φλιτζάνι μανιτάρια ψιλοκομμένα
½ κουταλάκι γλυκού θυμάρι
1 καρότο τριμμένο
16 φέτες μπέικον
½ κουταλάκι γλυκού τζίντζερ σκόνη
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά σούπας βούτυρο
1 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
1 φλυτζάνι λευκό κράσι
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Αλατοπιπερόνουμε τα σνίτσελ και τα αφήνουμε να σταθούν για λίγο

Σε τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με το σκόρδο για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το καρότο, το θυμάρι και το τζίντζερ. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 4 λεπτά.
Σε κάθε σνίτσελ βάζουμε από 2 κουταλιές από το μίγμα με τα μανιτάρια και μία κουταλιά σούπας τυρί και τυλίγουμε σε ρολό.
Απλώνουμε 4 φέτες μπέικον και βάζουμε μέσα το ρολό κοτόπουλου. Τυλίγουμε και αν χρειαστεί στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες.
Σε τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και περνάμε τα ρολά να πάρουν χρώμα.
Σε ταψί βάζουμε τα ρολά και τα ψήνουμε στον φούρνο για 20 λεπτά στους 200ο  ενώ τα γυρνάμε μερικές φορές.

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα. Βγάζουμε από τον φούρνο και σερβίρουμε με την σάλτσα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: